Bli stor och mogna, så jag kan äta upp dig…

Växer gör det ordentligt i min lilla regnskog. Jag glömde öppna dörren till mitt hobby/dator/chiliodlarrum när jag stack till jobb i morse som jag brukar ha stängd på natten, för att inte ohyra av arten Felis silvestris catus, ska busa rundor bland plantorna på nätterna. Jag tog fram macheten och röjde väg genom lianer, gamla usbkablar (varför är det så svårt att göra sig av med dem?) och diverse datorskrot för att upptäcka att termometern stod på det antagligen inte så optimala 27 grader. Trivs gör iallafall Hot Orange, massor av blommor och sätter frukt i rasande fart (räknat till i alla fall ett tiotal frukter än så länge). Mina trevliga produktiva cayenne blommar och sätter frukt de också.  Egentligen skulle jag tagit kort på cayennen också, men lat som jag är orkade jag inte släpa upp stativet. Man tror att man står stadigt och håller kameran still, men när man plåtar med macro på fri hand verkar det som om innerörat gett upp balansjobbet och sitter och dricker öl någonstans.  Det kvittar hur mycket man säger till planteländet att stå still så hjälper inte det när man själv står och svajar som en mast i storm.

Nåja… en Hot Orange som blev hyfsat skarp:

Och så måste jag ju ha lite naturromantik, en vacker Black Hungarianblomma:

Ha en trevlig kväll och natt allihopa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *