Capsicum annuum, chinense tjoho, chili, tjoho…

Habanero Lemon Capsicum chinense
Habanero Lemon, Capsicum chinense. Pytteliten.

Jag var ute och ställde iordning cykeln i förrgår, den har stått oanvänd och bortglömd i några månader medans jag åkt buss till jobbet. Plockade fram pumpen, tog på mig jackan, krängde på mig skorna med hjälp av skohorn, och gick ut för att fylla på lite luft (den kan iallafall svara på vart den fick luft ifrån, om nån frågar). Lutar mig ner och skruvar av den där lilla gummiploppen från ventilen som man alltid brukar bli av med. Vänder mig om för att ta pumpen och upptäcker att där ligger ju mitt skohorn.

Nu undrar man ju, vad har detta med chili att göra? absolut ingenting, mer än att jag antagligen fått ett mindre hjärnsläpp och att färgen på skohornet är ungefär samma signalgröna som chilin på bilden ovan.

Årets onda sådd spreds… eller jag menar sattes för ca 10 dagar sedan, och redan tittar alla 4 sorter som planterats upp ur jorden. Habanero Lemon, Jalapeno, Cayenne och en sort som jag trodde när jag fick originalplantan för några år sedan var nån sorts Habanero, men som överaskar med olika form och färg på chilisarna. 48 plantor allt som allt, vilket innebär att precis som förra sommaren kommer jag att ge bort massor med chili. Det kommer nog att bli en het sensommar.

Om jag orkar ska jag nog leta fram webkameran och göra lite timelapsfilmer i år med (se tidigare inlägg för snabbchili)

One thought on “Capsicum annuum, chinense tjoho, chili, tjoho…”

  1. Du verkar vara ganska rubbad du också, så jag föår nog ta och följa dig ett tag och se om det är på riktigt. Isåfall länkar jag hit om jag får.

    En fråga bara: Vad fan använde du för att ta på dig skorna med om cykelpumpen var ett skohorn? ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *