Ut ur mitt hus…

Häromdagen kom jag hem efter en lång dag i saltgruvan och fann  på min terrass, där det i vanliga fall bara brukar finnas ogräs förra säsongens tomatplantor, stod det ett fint växthus. Klart trevligare än vissna tomatplantor. “Bara” ett i plast, men det tror jag beror på att det inte fans tid till att bygga ett i metall och glas innan jag kom hem från jobb :)

Jag slängde ut en termometer och natttempen har legat på svala 7 grader, så jag chansar på att slänga ut ett gäng plantor på prov. Ut åkte en Hot orange som bestämt sig för att växa åt sidorna och neråt istället för att uppåt och sedan buska till sig på toppen. En Jamaican bell som tvärt emot Hot orange bara växer rakt upp.  Samt lite andra blandade plantor för att se om de överlever. Än så länge verkar det fungera. Överlever de en vecka eller två så börjar jag flytta ut resten.

One thought on “Ut ur mitt hus…”

  1. Gött!

    Jag slängde ju ut mina för ett tag sedan och den första veckan eller så var det ner mot 5 grader som minst om natten innan det började stiga och som nu ligga på ca 9 grader, men det verkar funka bra. Däremot har jag fått något som ser ut ut som svedda blad på en del plantor. Misstänker att det är solskador. Konstigt, då jag har kanalplast som även ska vara UV-skyddat.

    Ser fram emot en rapport om någo dag eller så.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *