Ahh.. det italienska kökets underverk

Mycket fantastiskt kommer från italien; mat, vin och… mat… och inspiration till maffiafilmer (hmm, går ett hästhuvud i sängen under mat?), underliga skräckfilmer från 80 talet. Idag bestämde jag mig för att verkligen skämma bort min gravida sambo med lite kulinariska läckerheter från detta stövelformade land.

Namnet Lasagne kommer (för er oinvigda eller som inte kolla upp det på wikipedia än) från det grekiska  “lasanon” som blev det latinska “lasanum”, som var namnet på pannan man brukade laga till rätten i, sen blev Gustaf förtjust i rätten och resten är som man säger, historia.

När jag ställer mig i köket för att laga till en sådan här rätt så är jag noga med att använda endast de bästa råvarorna, utmärkt malet nötkött, färska örter och grönsaker.

Det svåraste är nog att jaga ifatt en ko som inte har något emot att jag maler en bit av den, så det fick bli färdigmalet från Tempo. Durumvetet lyste med sin frånvaro, så någon pasta fick jag hoppa över, tomaterna var inte mogna i trädgården. Så jag fick ta en liten genväg:

lasagnette

Så det kan bli :)

Min chili har börjat ge lite frukt förresten, 5 frukter som sakta men säkert växer på den största plantan:

litenchili

Chilin har nog börjat tröttna på mig, de flesta får nog nog av uppmärksamheten, skulle göra en liten film på chilin, det ville inte den:

När den inte ser på ska jag prova igen

2 thoughts on “Ahh.. det italienska kökets underverk”

  1. Som jag alltid har sagt, man ska göra sånt man är bra på, och du är ju så himla bra på att skämma bort mig :oD
    Hade varit en tuff graviditet utan dig, och utan dina kulinariska läckerheter. Oavsett du använder genvägar eller inte ;o)
    Puss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *