Besatt av en mobiltelefon?

Vill ha...
Vill ha..

Jag gillar prylar, så enkelt är det. Det är bara ekonomin som stoppar mig från att fylla huset med hemelektronik av alla de sorter. Däremot brukar jag inte gå loss på mobiltelefoner, HTC Hero (med operativsystemet Android, som är för mobiltelefoner lika underbart och coolt som när den första skoggshuggaren kom på yxan) är undantaget. Jag har inte ens varit inne i en butik och luktat och känt på den, bara läst om den, och läst, och läst, och läst. Jag menar, en telefon som man genom kameran i realtid kan se wikipediainformation om det som syns i displayen (ingen aning om det fungerar i sverige). Inbyggd digital kompass, gps (man kan klicka på en knapp och direkt se på googlemaps var man befiner sig, om man nu inte vet var man är och undrar vilket håll norr är).  Man kommer åt facebook, twitter och flikr direkt och kan använda sina kontakter därifrån direkt i telefonen (lite osäker på vad facebook, twitter och flikr är för något, nått på webben har jag hört :)). Enligt rykten på nätet kan man även ringa och skicka sms från den.

Jag blir som ett spädbarn i en mjölkbod när jag läser specifikationerna. Jag försöker rättfärdiga ett inköp (hmm… de sista 3 mobiltelefonerna har varit begagnade eller ärvda efter folk som köpt nya, 200 kronor i förhöjd avgift på mobilräkningen i 24 månader är ju inte så farligt, det är ju bara 2 år. Ps3an som jag funderat på att köpa i några år har blivit billigare, mellanskillnaden där kan jag ju lägga på en telefon, eller helt enkelt strunta i Ps3an. Den är tusenlappar billigare än en IPhone, och man slipper Itunes. Det retar både microsoft och apple om jag skaffar en).

Behöver jag den? Nä.

Kommer jag ha nytta av den mer än att ringa och skicka sms? Antagligen inte.

Men ack så fräckt.

Så där bara lite som en pik, jag fyller år i morgon. En telefon för 5000 spänn i present visar att man är älskad och omtyckt (i värsta fall så går det bra med en ps3a också)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *