Det där med vår.

Filius Blue

Alla skriver om det. Både till höger och till vänster, till och med papperstidningarna börjar få upp ögonen. På något sätt så har våren lyckats leta sig fram, för att lite makligt börja knuffa undan frost och tjäle från både själ och rabatter.  Några dagars sol och ett stigande kvicksilver (eller skiftandes lcd-siffror, beroende på hur modern man är) så får livet en nystart. Duvparet som brukar husera i vår trädgård börjar fundera på att bli fler duvor, snödropparna ploppar upp överallt och, tack vare fusk från 2x18w lysrör, så blommar det även i min chiliodling.

Först ut för ca en vecka sedan var Filius Blue. Tätt följt av en vanlig hederlig Cayenne och sist, men inte minst, en sprickfärdig jalapenoknopp. Det ska bli spännande att se vilken sort som blommar nästa gång. Blev lite sunkigt ljus på bilderna, jag han inte hem från jobb innan det fina naturliga ljuset gett sig av, så det fick bli inbyggda blixten. Man ser vad det är iallafall.

Och på tal om vår, finns det inte ett gammalt talesätt som säger: När vitlöken tittar upp i Skegrie trakter så har våren redan tagit sig runt knuten.

Klicka på bilderna för att se dem lite större och ha en fantastisk vecka.

Cayenne
Jalapeno

 

2 thoughts on “Det där med vår.”

 1. Det är så fina blommor :o)
  Snart är det vår och sommar på riktigt (även om det var vitt lite överallt när jag kom till jobb idag, bläää…), så du hinner hem innan solen går och lägger sig. Eller gör som jag, ha en chilli med dig till jobb ;o)
  http://blogg.pandorasask.com/?p=1237

  Massa heta pussar!

 2. Härligt. Så är det absolut.

  Talesättet härstammar från en gammal fin betodlare vid namn Bobbe-bone.

  När han en dag vaknar upp av sin gamla tockes galande, ser han att våren kommit till Skegrie. Ivrigt sprattlande tar han sin Ferguson till den gamla lanthandel i byn (som tyvärr inte finns mer) för att fira denna sensationella tilldragelse med ett stop köbe-svagdricka.

  Väl där träffar han en äldre herre som var journalist från Sydsvenska Dagbladet, som tar emot nyheten med förundrad häpenhet och skyndsamt tar droskan tillbaka till Malmö (dit våren naturligtvis inte kommit ännu. Han skriver ett målande reportage om den fantastiska nyhet som han fått tagoit del av under dagen och på så vis myntades detta fina gamla ordspråk.

  Fotnot: Allt ovan är rent skitsnack och enbart en produkt av min våryra hjärna. Alla namn och figurer är naturligtvis påhittade och finns kanske inte i verkligheten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *