Doldis bland plantorna

Black Hungarian

Jag kommer inte ihåg om jag skrivit om det förr (teflonminne, alzheimers light samt latmask för att jag inte orkar leta igenom gamla inlägg), men jag fick någon gång under sommaren några fröer av min svåger (4 olika sorter), det var långt in på chilisäsongen, men jag tänkte att jag chansar och sätter dem ändå, tanken var att med lite tur får jag någon frukt jag kan använda som utsäde nästa säsong.. Först tittade en Filius blue (Annum) upp,  som planterades om och blev en fin liten planta med massor av små fina frukter i många färger. Sedan när jag nästan gett upp hoppet så dök nummer två upp, smygchilin Black (ops?) Hungarian (Annum). Denna planterades raskt om och fick på grund av platsbrist i fönstret bo nära min buskiga Habanero Lemon.

Tiden gick…

..och gick.

När jag sen började beskära min habanero så upptäckte jag vackra lila blommor, tjoho. Sen tänkte jag inte på den mer, så som den står kommer den ju aldrig sätta frukt. Ack så jag bedrog mig, 5 st vackert mörkröda frukter som till färgen får mig att bli sugen på ett glas kraftigt rött vin.  Frukten går från grön till blankt svart och sedan över till röd, och detta missade jag helt.

Nåja, ny chans nästa år.

Ha nu en fantastisk måndag allihopa, det är snart helg igen.

(Förresten, av de 4 fröerna så var det två som aldrig såg dagens ljus, Chinense bägge två)

5 thoughts on “Doldis bland plantorna”

  1. Fantastisk liten gynnare den där Svarta Ungraren. Jag skrev nåt inlägg om just den tidigt i somras. Det handlade om kategorin vackra blommor som den vann med hästlängder. Även smaken är kanon, så det gläder mig att du fick lite frukt ändå.

    1. Fantastiskt vacker blomma, hur stor växte sig din ungefär? Min står i en 11x11cm kruka och växte sig ganska hög. Känns som om det blir en stor planta om man tar hand om den rätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *