Starkt jobbat, plantan.

Gott och blandat

 Andra omgången från mina plantor håller på att skördas, där är tillochmed några plantor som inte fattat att sommaren är slut nu (inte bara plantorna som inte fattat det, ser flera cyklister muntert sommarklädda när jag cyklar till jobb på morgonen, fatta att det bara är 10 grader), glatt blommar de och sätter nya frukter. Jag låter dem hållas, om jag lyckas göra plats inomhus kanske det blir en skörd till framåt jul :)

Som lite experiment så tog jag sticklingar från mina habanero lemon och cayenne, dessa har lyckats över förväntan. Det tog lite tid men rötter blev det på dem, nu står de och rotar till sig i riktig jord. Överlever de inomhusklimatet (och katterna, som om dom får välja hellre tuggar chiliplanta än kattmynta) tillsammans med lite hjälpbelysning lär jag ha några rejäla plantor att starta med nästa säsong.

 Och så där rent övrigt och på tal om skosnören, man kan nu nå min lilla blogg även på www.chilipeppar.com (kan verka lite överambitiöst, men den var ledig och kostade 79 spänn).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *